Menu

Welkom in ons huis!

Ontdek

Een historische site

Begin 1900 vormden deze grond en de omliggende straten een park van 23 hectare met de naam "Parc Joly", genoemd naar de eigenaar Mr Albert Joly. Het Joly-landgoed bestond uit een kasteel, een park, een boomgaard en een boerderij. Vandaag de dag is er niets meer over van deze gebouwen en getuigen alleen de prachtige, eeuwenoude rododendrons nog van dit tijdperk.

In 2014 raakten we in de ban van deze prachtige tuin aan de rand van het bos. De antieke serre, de ruimte voor onze kinderen en de nabijheid van het bos spraken ons meteen aan. We zetten snel onze koffers neer in dit mooie stukje paradijs.
Naarmate de maanden verstreken, leerden we ons nieuwe thuis beter kennen. We volgen cursussen in het dorp om te leren hoe we onze kas, waarin 10 wijnstokken staan, moeten onderhouden. De tafeldruiven van Overijse - Léopold, Royal, Muscat, Baidor, Frankenthal - zijn vermaard in het hele land.

Naast onze hond Nestor, onze katten, onze schildpadden en onze kippen, verwelkomen we ook een familie Kameroense schapen, bekend om hun vriendelijkheid en weerstand tegen de kou.
We worden ook imkers en kiezen voor een bijenhouderij die de bijen respecteert, ze de honing geeft die ze nodig hebben en menselijke tussenkomst beperkt.

De bijen in onze bijenkasten komen van een lokaal ras en zijn erg vriendelijk. Je zult ze nooit om je heen zien zweven, ze bestuiven liever de omringende bomen.
En op een dag kwamen we op het idee om deze natuur en deze prachtige verhalen met jullie te delen...

JOLY Tiny House is zorgvuldig gekozen en ontworpen. We gebruikten de honingraat die door de bij wordt gebouwd als model, een perfect gevormde kleine ruimte die aan elke behoefte voldoet als een knusse kleine cocon.

Een perfect milieuvriendelijk houten huisje.
JOLY Tiny House is met de hand gemaakt, 100% op maat, precies zoals we het ons hadden voorgesteld en precies zoals we het hadden gedroomd.
Ontdek de geschiedenis van JOLY Tiny House
De kas van Clos Joly is een authentieke oude Overijse kas waar we nu verschillende soorten tafeldruiven telen. De kassen in de regio staan nu op de monumentenlijst.

In de winter van 2020 gaan we grote restauratiewerken uitvoeren met een bedrijf gespecialiseerd in kassen in Overijse en Hoeilaart. De werkzaamheden zullen 4 maanden in beslag nemen om de kas weer op te bouwen zoals hij vroeger was.

Met het komen en gaan van Covid waren bedrijven op zoek naar buitenlocaties om hun teams samen te brengen. Het idee om onze prachtige kas open te stellen voor professionele evenementen was geboren.
Ontdek JOLY Greenhouse
chevron-downarrow-right